swyzak

Alla inlägg under februari 2008

Av Johan - 11 februari 2008 08:11

Så var det dags för inomhussäsongens sista lopp Raka Spåret i Sätra, hade hopp om ett lopp med bra ryggar att gå på. Något som grusades redan vid avprickningen, med ett mycket bra startfält gav det ett glapp från tider på kring 8:50 upp till min egen tid, dvs 9:12, hade hoppats på någon bra 9:05-9:07 rygg. Detta kändes lite halvtungt att acceptera det faktum att det nog ånyo skulle bli ett lopp i vakum, men inget man kan göra något åt!
Radar upp mig på startlinjen i B-Heatet och så går starten, första varvet har jag någorlunda häng på täten, men det kommer givetvis snart att bli annorlunda det är jag medveten om, första varvet ligger helt enligt plan dvs dryga 36,5”. Kan inte säga att det känns jättelätt i löpningen men ”hyggligt” i alla fall. Nu är det vakum som gäller då avståndet framåt konstant ökar, första kilometern passeras på dryga 3:00-3:01, lite orolig för att det kanske inte skall hålla hela vägen, men nu är det bara att köra på. Springer genom 2 km på dryga 6:04, nu börjar det bli tungt men jag visste att om jag inte stumnat för hårt då så skulle jag kunna grisa mig genom den sista kilometern så jag försöker öka farten något… Kollar klockan ut på sista varvet och märker att under 9:10 ska funka, trycker i ännu något mera och nu är det syra i benen, men bara tvåhundra kvar, grisa, grisa!!! Ser när jag korsar linjen att det gick under 9:10 vilket hela tiden varit inomhussäsongens stora mål… grymt nöjd! Vaderna skriker i vanlig ordning, men lite nedjogg löser problemet hyggligt. Tiden skrivs sedermera till 9:06.66!

Av Johan - 8 februari 2008 10:25

Geez, imorse var jag såå trött när klockan ringde 06.20, av förståeliga skäl då gårdagen bjöd hektiskt jobb mellan 08.00 och okristliga 23.30 lägg ovanpå detta dom två passen igår. Fick frågan från min kära sambo imorse efter frukost när jag och Melker gått och lagt oss för mysmorgon om jag var sjuk för jag såg så emlig och trött ut! Nope inte sjuk, bara sjukligt trött, så trött att ett mått kaffe fick sätta livet till och landa på diskbänken i frukostskaparprocessen.

Även om jag redan klurat i termerna kring löpvila idag efter gårdagens tröööga ben på backpasset fick jag det bekräftat av min trötthet, det blir minsann ingen löpning idag, bara att hoppas att det inte resulterar i för kantig löpkänsla imorrn då det blir ett lätt, lätt pass inför söndagens Raka Spåret 3000 m i Sätra. Ser framemot aftonen med tacopaj, mmmmmmm...! Men först måste jag jobba och städa, gaaah, men Melkern hjälper till så det kommer nog funka bra! 

Av Johan - 7 februari 2008 23:12

...Ofta under långa sävliga pass tänker man på rent litterära epos där man slänger sig med det svenska språket så det står härliga till som man ska skriva på bloggen. När man väl sätter sig och knackat blir den bistra sanningen den raka motsatsen. Varför blir det så? Jag måste bli mindre kass, eller så får jag träna mindre och blogga mer... Även om jag nog föredrar the other way around, så jag får nog leva med att inte vara helnöjd med vad jag plitar ned på bloggen. Kan jag vara överens med mig själv om det? Japp! Fine!

Av Johan - 7 februari 2008 08:51

6/2: 10,3 km, 44:43 - Bäckbyrundan lång Lite halvsegt till en början, sedan kanonkänsla, progressivt från långsamt till riktigt bra distansfart mot slutet

7/2: 4,6 km, 21:16 - Sjukhuset via Lillåudden till jobbet
Kort bensträckare inför lunchbackarna, med stoor tung ryggsäck, väldigt lugnt och beskedligt


7/2: 9,9 km, 50:15 - Djäkneberget 4 x ca 400 m samt 3 x ca 260 m. Kändes som redigt sega ben idag. Men det funkade hjälpligt ändå, höll upp steget rätt bra ändå.

Blir nå´n form av efterpost detta, efter banpasset i Sätra i tisdags blev det så distanslufs igår, på om man sammanfattar det hela oväntat bra ben faktiskt.
Dagens prioriterade pass blir lunchpasset med backar i olika längd och fart troligen på Djäkneberget, det ska bli riktigt skoj faktiskt... Sen blir det bara lätt och fint inför inomhussäsongens sista lopp i Sätra på söndag. Sen kan man med lite olika ögon se framemot att byta fokus på träningen...

Facit om backarna som hemsökte mitt pass på lunchen, återigen Djäkneberget, backen med den tvära kurvan ännu en backe som är lätt att förlöpa sig i då den är rätt lättsprungen i början men efter kurvan när klättringen upp mot vattentornet startar suger det ordentligt vill jag lova. Kändes redan från den första upp att jag skulle få jobba duktigt idag, att jag sedan valt mina träsko-aktikaste skor som inte direkt bidrar för fem öre till att göra löpning i hög fart så skonsam. Nåväl, lesson learned dom ska bara användas vid helt oprioriterade pass i lugn och sävlig takt framöver. 

Av Johan - 5 februari 2008 12:18

6 km, 26:48 - Från jobbet ny sväng över Pettersberg Lugn bensträckare inför aftonen, 4 x koo.


14 km, ca 1.20 - Sätra, 6 x 1200 m, 1:30/2:30 ståvila + 200 mellanjogg. GS: 3:41.4 (3:04.5/km) 


Kommer ut på lunchen en sväng och sträcker på benen inför kvällens reviderade pass. 6 x 1200 m är nu planen, svårt att bestämma mig vad jag gillar bäst! Var mentalt redo för 30 x 400 så det hade funkat idag, men det ska bli kul att harva på i snabb fart ikväll oxå med sällis! Återkommer om det...

Av Johan - 4 februari 2008 12:32

7,9 km, 33:57 – Bäckbyrundan Sega ben, träningsvärk också, 3 x koo.

Beger mig ut i solskenet på lunchen, ren njutningslöpning är planen och det funkar väl hyfsat också, om det inte vore för en ganska oönskad segher i benen, blandad med träningsvärk (från vad???). Gårdagens slask har frusit till och förvandlat vissa gator och cykelvägar till rena rama rodelbanorna. Vid sånt här väglag viker folk inte en tum från sina positioner när man möter dom, skumt nog… Aja, det kan ju råka vara halt en halvmeter åt sidan, vad vet jag, personligen tyckte jag det var likadant överallt! Blir lite småförvånad när jag kollar klockan när jag väl kom runt, för det kändes inte som det gick fort för fem öre…
Nu kan vi med skräckblandad förtjusning blicka mot morgondagens drabbning i Sätra, Coach W har larmat om 30 x 400 m med joggvila… whoooa…!

Av Johan - 3 februari 2008 20:07

Lör 2/2: 14,5 km, 1.07 - Billstabacken 15 x 125 m


Sön 3/2: 10,5 km, 47:34 - Finnslättsrundan extended Kände lite i vaderna från gårdagens backe, plus moddigt och fint ute oxå.


Gårdagens backpass blir en exakt kopia på backpasset för några veckor sedan, förhållandena skrämmande identiska, dvs snö/regn som piskar i ansiktet... Bara att bita ihop och köra, Billstabacken är lätt att förspringa sig i då den undra delen är relativt flack och sedan bjuder en riktigt, riktigt brant avslutning, så en för snabb "underbacke" kan bli straffbart, börjar lära mig den nu iaf...

Annars har helgen bjudit både det ena och andra i värsta Martin Timell-anda: spikat lister i vardagsrum, skruvat ihop Ikea-säng (vet inte hur mkt Timell det är över det men ändå, it has been done), skruvats upp lampor and the list goes on... and on...

Melker var riktigt triggad igår då vi kikade in friidrotten från Stuttgart, han lånade min löparklocka och skulle springa "Långt pass" som han sa, sen var det klara färdiga gå från kök till vardagsrum som gällde...

Idag blev det en stadig distansrunda på lite stolpiga dagen-efter-backe-ben och med 4-5 cm oplogad snö på vägarna blev det inte bättre, men, men det är ju fint och vi fick åka pulka på förmiddagen, always somethang!

Av Johan - 1 februari 2008 09:34

7,1 km, 31:30 - Hem till jobbet (extended) Ånyo riktigt halt, men med bättre ben iaf.


Som sagt var benen lite mera på hugget imorse, slapp bördan med den stora ryggsäcken också det var ju tacknämligt! Riktigt halt stundtals fortfarande, bitarna kring vattentornet var rejält knöggliga och isiga, ångrade nästan att jag inte valde skridskor istället. Drygar ut löpningen med en tur förbi stadshuset över turbinbron och runt polishuset denna morgon.

I eftermiddag ska lejonmanen på huvudet rensas bort något iaf, kan behövas har jag fått höra från mer än ett håll. 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se