swyzak

Alla inlägg under april 2009

Av Johan - 12 april 2009 19:10

Yepps, på självaste påskaftonen var det uppdukat som jag tidigare nämt med dubbelblock, them famous! För att få allt att klaffa med ett schema som skulle innebära Påskaftonsfirande i Sandviken så fick det första blocket ske redan vid den arla tidpunkten 05.30 Den "långsamma" delen av passet dvs 30' i ren distansfart flöt på och sedan chockerades jag av ruggiga (i positiv mening) morgonben som plogade på 45' i 42 kp, gick säkerligen stundtals en del snabbare. Väl hemma kunde jag uppskatta det snabba partiet till en bit över 12 km och hela passet till dryga 19 km. En bra påskstart.


Sedan var det bara att packa bilen full och styra upp till svärföräldrarna i Sandviken, en kvick macka där innan det var dags vid 13-snåret att dra iväg på del 2... Denna gång 45' i distansfart följt av 60' i 42 kp. Visst kändes det en smula i benen att morgonens pass satt kvar, men det rullade på ok, iaf till motvinden sista biten på snabbdelen, men jag tuggade envetet på och skulle uppskatta farten som imorse dvs stundtals något snabbare än 42 kp, så in alles right on target. Hela passet uppskattades till 26,9 km. En heldag med en bra bit över 4 mil, med merparten av dessa mil o god fart... Ruggigt bra! Att man sedan var en ruggig ätmaskin resten av dagen lär knappast behöva nämnas...

Av Johan - 9 april 2009 12:49

Jahapp snart nog dags för påskledighet, känns riktigt skönt ånyo... Kommer hinnas med både det ena och andra antar och vet jag. Men nu kan man väl avhandla vad som har hänt. Igår kväll blev det ett distanspass hem från jobbet 13 km på lite under 57' med en till en början helt hopplös och orkeslös kropp. Borde iofs veta att kvällslöp efter veckans tuffaste arbetsdag brukar kännas som skit, igår var inget undantag. Men efter halva började det vända och mot slutet blidde det till och med två snabba partier insprängda. Sedan var det bara att ladda in energi, duscha och zofva!


Idag då, skärtorsdag och allt, bara jobb till 15.00 riktigt skönt, inledde med löp till jobbet 6,5 km as usual, höll igen för att spara på dom ynkliga benen till lunchpasset, nu var dom ynkliga benen redan kassa så det var segt iaf tog en stund under 30' att ta sig ned. Sedan bara inlass med lite mackor jobba några timmar, stämplade ut för lunch redan vid 10.30 för att dunka av dagens huvudpass som var fartlek i 42 kp ånyo denna gång enligt 20/18/16/14' med 4' PJ. Under uppvärmningen riktigt seg ånyo och hade inget hopp om nå´t egentligen, att jag sedan misskalkylerat vädret gjorde det knappast bättre. Jag hade laddat för shorts men när jag väl kom ut kände jag att det var rätt kallt, nu var det ingen återvändo utan bara att köra på, tids nog blev benen varma också. Hur som helst var det bra respons från benen när jag väl tryckte upp i fart, kändes egentligen segare under alla pausjoggar än när jag låg och plogade i fart. Och även om det inte flöt lika bra som förra veckan så efterlämnar det en god känsla... Och uppskattade 26 km runt hela stan i stort sett. Strax påskaledigt där dubbelblock är uppdukat på påskaftonen del 1 i Västerås och del 2 körs i Sandviken...!

Av Johan - 8 april 2009 11:59

Dagen inleddes med löpning hemifrån via Rocklundaspåret till jobbet, tämligen isfritt de bitar jag sprang. Det blev 7,2 km på en bit under 32' och jag befarade att vaderna skulle vara träningsvärkande eftergårdagens spiksko debut, men så var lyckligtvis inte fallet.


Ska väl ta mig löpandes hemåt i afton också, blir nog rättså sent, påsken roddar om våra arbetsdagar så denna onsdag blir som torsdagar är mest.


Kort sammanfattat men det har icke hänt nå´t roligare än att man inte orkade hålla sig vaken under hela House igår... lite beigt kanske men, men!

Av Johan - 7 april 2009 13:42

Tisdag är numera inte bara dagen då det är tv´s bästa doktor på just tv, nä utan det är dagen för tusingar. Idag hade 12 x 1000 m nått sin kulmen med den kortaste vilan dvs 30". Men för att inte gå händelserna i förväg blev det iaf imorse en yrvaken morgonjogg runt Gryta, 6,5 km som upplevdes som dom låg bromsande hela vägen och det klarades av på en bit under 29'. Sedan blidde det jobb ett tag innan jag stänplade ut för lunch strax innan 11-tiden och sprang iväg till Arosvallen, premiärade spiksen lite grand under passet, kan väl bara helt kort säga att dom var klockrena, en ren blandning av rena lätta racingflats fast med spikar... Vad kan jag säga dom är jag brutalt nöjd med. Att det sedan kändes som att springa på is när jag tog av dom andra är en annan femma. Nog om den sensationen, till passet, som vanligt innan var jag dyngseg innan, men det hör till det är allergin som sprattar så här års. Men vädret var klockrent, som vanligt lite motvind på upploppsrakan nå´t som Arosvallen alltid kan bjuda till med. Det mest störande momentet var nå´n form av sopbil som rengjorde kring kasthörnet av arenan och titt som oftast behagade att köra ut på banan vilket tvingade mig till ytterspår ett par gånger, lite störande ska erkännas. Hur som helst blev det ett helt bra pass som gav ett snitt på 3:18, oja, glömde jag 30" ståvila var det rakt av, sista 1000-ingen gick på höga 3:10... Najs one, the week is on! In alles 16,5 km för passet.
Toppade med choklad, cola och tortellini, not all at once men ändå...

Av Johan - 6 april 2009 09:06

Skrev ett långt och snajdigt inlägg igår som bara försvann... Så jag skriver ett kort om vad "väckändern" gav...

Lördags: 12 km, varav 6,5 km med Melker i babyjoggern, ok han är lite för tung för att det ska vara optimalt.

Söndags: Långpass 35 km sprang hemifrån ut till Björnön och sedan fick jag in lite XC genom att köra 10:an där (44:12) och sedan hem igen. Shorts ånyo trots lite kylslagnare än i lördags, kändes riktigt bra ändå, 156' tog kalaset.

Veckan som helhet gav strax under 158 km totalt, helt bra... Och det känns som det funkat bra...


Imorse skulle jag ha morgonlufsat men en förkyld Folke höll oss vakna lite mycket inatt så jag prioriterade en timmas extra sömn istället så det blir en repa på lunchen helt enkelt...


Uppdate 12:04: Blev en repa på lunchen runt Svartån 2 varv vilket är typ 6,8 km på lite under 31'. Kände redan innan att benen var sjukt sega, så det fick bli veckans i särklass lättaste pass idag, i mitt huvud finns en (träningsmässig)planering för resten av veckan och den kommer bli pretty tuff. Så dagens pass var bara för att "löpa genom kroppen" och bädda för bättre ben imorgon då det stundar 1000-ingar igen. Och tro det eller ej så känns benen bättre efter passet än innan, så om jag drog ut igen nu skulle det säkert kännas bättre... Men d ska jag absolut inte göra!

Av Johan - 4 april 2009 10:41

Skådades igår när jag tvingade mig att vara vaken typ nytt vakenhetsrekord sedan årsfesten igår kväll... Såg mastodontrullen Troja på SVT1, trodde inte jag skulle se hela, men avsaknaden av reklamavbrott fick det att funka ändå... Tidigare på dagen hade högst uppskattade 11 km avverkats på slightly över 49', varav en del tjänstgjorde som rekande av Rocklundaspåren som till 50% fortfarande var grovt nedisade och kan behöva några dagar till med högsommarvärme för att försvinna... Lite trist! Dock drog det ned farten vilket var bra då benen var tämligen ynkliga och sega...

 På grund av den sena gårdagen och Melker tidiga vaknande imorse 05.30 så är det lite halvkasst med sömn inatt, garnera det med allergi så blir det perfait... "Är du bakis?" är en fråga jag redan fått idag. Så är inte fallet... I eftermiddag blir det 45-60' distans och då baske mig blir det kortbyxepremiär för säsongen... ain´t no stoppin... Sen imorrn stundar långpanna!

Av Johan - 3 april 2009 08:42

Fan va najs, solen skiner in på dataskärmen så man ser knappt vad man skriver ens en gång... Trevligt och av sega ben syntes knappeligen nå´t på morgonlufs post glufs till jobbet, fick lite draghjälp av Didrik som cyklade till skolan trevligt men han tröttnade dock en aning i uppförsbackarna och eftersom jag var sent ute plogade jag vidare in alles 6,5 km på lite över 28'.


Annars fredag och another distanspass till dagis för Melkerhämtning stundar, tänkte reka Rocklundaspårets löpbarhet, sedan är det dags att röjja upp det stället vi kallar vårt hem med dammsugare och skurtrasa som tillhyggen... Sedan har vi middagssällis, tortellini med pesto, tapenad och andra röror vankas... Riktigt trevligt, slår vi på infran på altanen kan vi nog sitta ute också... najs! Nej, time to end snart dags att springa till apoteket och köpa nå´t som kan lindra allergin en smula, nu är det drygt... Oja yes spiksen kom i onsdags, they looked really najs, frågan är bara när dom ska premiärlöpas... d ska bli kul när d nu blir.

Av Johan - 2 april 2009 14:48

Dags ånyo för dom lite längre fartlekspassen i 42 kp, därav utgick morgonpasset imorse, kändes som att lunchpasset skulle räcka. Var lite småseg (av allergin troligen) innan och hade väl inga förhoppningar, men när jag väl kom ut i solgasset och vred upp farten till 42 kp kändes det förbannat bra rakt av och hela vägen igenom, visst blev det en smula jobbigt men fan det ska det ju vara. Upplägget var 25/20/15' i 42 kp med 5' PJ, in alles blev det uppskattade 24,8 km på 1 timma och 39 minuter inklusive uppv. och nedjogg.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se